Gratisgave
Vareprøve
Konkurranse
Om oss
Gratisgave.no
Gratis ting & vareprøver
VELG KATEGORI

Følg oss på facebook
Gratisgave.no
© 2015 - 2024, Gratisgave.no, Alle rettigheter forbeholdt Gratisgave.no - Sidekart
Skatt og avgifter handler i stor grad om sunn fornuft og ærlighet
Skatter og avgifter er kanskje ikke noens favorittema, men samtidig er det viktig å huske på at det man betaler inn til syvende og sist benyttes til å levere viktige samfunnsfunksjoner.

Det er selvfølgelig mulig å være uenig med hvordan denne pengebruken prioriteres, men til syvende og sist så er det viktig å se denne sammenhengen mellom skatter, avgifter og virkelig nytte.

Hvis man engasjerer seg politisk, er det mulig å påvirke prioriteringene – samtidig er det viktig ikke å ta saken i egne hender og velge løsninger som betyr at man unndrar skatt og avgifter.

Svart arbeid er et omfattende problem
Dessverre er svart arbeid et omfattende problem, i alle landsdeler. Derfor prøver også Skatteetaten å spre informasjon om temaet – se for eksempel:

https://ranaposten.no/skatteetaten-med-kampanje-mot-svart-arbeid-i-mo-i-rana/ fra Ranaposten. For en privatperson er svart arbeid forbundet med en rekke utfordringer.

Til å begynne med så handler det om unndragelse av skatter og avgifter, noe som bidrar til å svekke den totale økonomien til stat og kommune. Dessuten vil svart arbeid ha negative effekter for arbeidstakeren som jobber svart.

Vanlige goder som pensjon, feriepenger eller sykepenger er selvfølgelig utelukket, og dessuten er det ikke lett å være korrekt forsikret når man jobber svart. Spesielt i forbindelse med risikabelt arbeid, som malearbeid og andre håndverkertjenester, er dette et reelt problem.

Det følger også en god del risiko med å kjøpe svart arbeid. Mest direkte er kanskje risikoen for å faktisk bli avslørt og måtte betale straffereaksjoner. I et samfunn med begrensede mengder kontanter i omløp blir det mer og mer overkommelig for myndighetene å faktisk avdekke mistenkelige transaksjoner.

Dessuten har man også et ansvar for manglende forsikring på arbeidsplassen, og som om det ikke var nok så er det selvfølgelig vanskelig å vite om selskapet eller personen som jobber svart vil kunne gi noe garanti på utført arbeid.
Gratis barberhøvler
Gratis bøker
Gratis leker og bøker
Gratis vareprøver
Erotikk vareprøver
Helsekost og kosttilskudd
Gratis hobbypakker
Gratis magasin og aviser
Hudkrem og sminke
Gratis slankepiller