Gratisgave
Vareprøve
Konkurranse
Om oss
Gratisgave.no
Gratis ting & vareprøver
VELG KATEGORI

Følg oss på facebook
Gratisgave.no
© 2015 - 2023, Gratisgave.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS - Kontakt oss - Sidekart
Sett deg inn i reglene for firmagaver
Grunnleggende kunnskap om reglene for firmagaver kan være relevant for både arbeidsgivere og ansatte.

Vi tenker da på gaver som bedriften gir til egne ansatte eller eksterne. Husk på at en gave kan være en hyggelig gest, som kan gi bedriften din en fordel i form av mer fornøyde ansatte. Samtidig må gaver selvfølgelig ikke brukes på en uetisk måte, som bestikkelse til eksterne parter eller lignende.

Gaver er i utgangspunktet skattepliktige
Regelverket for gaver og skatt er relativt komplekst. Det er alltid fornuftig å finne den oppdaterte informasjonen hos Skatteetaten. Som hovedregel er gaver fra en bedrift til ansatte skattepliktige. Gaver mellom privatpersoner er som regel ikke skattepliktige, husk også at det ikke finnes skatt eller avgift på arv i Norge.

For noen gaver til veldedige formål, Skatteetaten har de eksakte kriteriene, er det til og med mulig å få skattefradrag for gaver.

Det gis likevel unntak når det gjelder skatt, per 2020 er det slik at gaver med en verdi under 500 kroner som regel er skattefrie. Dessuten er det mulig å gi gaver med høyere verdi i forbindelse med større merkedager som en 50-årsdag og lignende.

Pass på reiser og turer – de kan være skattepliktige
I lovgivningen som regulerer skatt brukes begrepet «rimelig velferdstiltak», som åpner opp for enklere sosiale arrangement uten at det regnes som en skattbar gode. Her er det likevel viktig å trå varlig, slik at verken de ansatte eller arbeidsgiver får en svært sur overraskelse i etterkant.

Det er selvfølgelig mulig å kombinere faglige og sosiale elementer i en og samme reise. Når større selskaper arrangerer samlinger og oppstartsmøter er det helt sikkert noen ansatte som har lagt merke til hvordan oppsettet er nøye planlagt med tanke på faglige bolker. Det finnes selvfølgelig mange grunner til dette, men å sikre at arrangementet ikke befinner seg i en skattemessig gråsone er uten tvil en viktig grunn.
Gratis barberhøvler
Gratis bøker
Gratis leker og bøker
Gratis vareprøver
Erotikk vareprøver
Helsekost og kosttilskudd
Gratis hobbypakker
Gratis magasin og aviser
Hudkrem og sminke
Gratis slankepiller